Itt megosztom veletek Su és Lulu apjának egy-két módszerét és receptjét veletek;
Csokis habcsók:
Először a ganache-t készítjük el. A hozzávalók csoki és tejszín. Először is apróra kell vágni a csokit, és fel kell melegíteni a krémet. Ezután olvaszd meg a csokit és keverd össze, és a ganache kész is! Ezután pedig bármilyen formába ki lehet tölteni.
Befejezésképp pedig adunk neki egy csoki héjat.
Ezt az eljárást hívjuk nemesítésnek;
A nemesítés a csoki megolvasztásának különleges módja; megolvasztod (60°C), lehűtöd (28°C), majd újra felmelegíted. Fontos, hogy oda figyeljünk a hőmérsékletre.
Aztán vegyük a formázott ganache golyókat... és vonjuk be őkethíg csokival. Ezek után már csak egy-két mozzanat vár ránk!
És kész is!
A Shugo Chara! Doki! 70. részében látható, amikor Amu valentinnapra megy egy csoki készítő tanfolyamra, melyen Lulu apja tanítja meg a résztvevőknek a csoki készítésének módját.
Valamint egy szomorú Amuto-s rész is egyben.
|